img { max-width: 100%; height: auto; width: auto\9; /* ie8 */ }

Thursday, January 7, 2010

~Sailormoon Is Back!!! ~

Salam.

Herm, da seharian xupdate blog ni. Bukan sengaja, tapi d luar kemampuan. Masa yang ada lebih diperuntukkan untuk menyudahkan kerja-kerja yang tergendala. N now, nak curi sikit masa sebelum mood menyudahkan kerja yang xsudah2 tu datang balik :)

Oh ya, pada yang baca cerita Katil Itu dan memberikan komen2 yang berunsur seram, sila jeles sebab sy sudah ada roomate :) Namanya Manisah. Dia sgt rajin oke. Xde nye nak online 24/7 mcm si gadis yg gigih menaip entry nih :) N one more, dia peramah, juz like me. Jadi kesimpulannya, katil itu telah ada penunggu hahaha :)

Oke, back 2 my main intention 2 post dis entry. Satu ketika dulu....pernah tak pagi2 d hujung minggu anda dihiburkan dengan kartun yang menggunakan tagline:

Dengan Kuasa Bulan, Akan Menghukummu!!!!



 
Image: Google


Yeahhh...Itu adalah tagline Sailormoon :) Minah sakti yang berubah menjadi penyelamat setelah berjumpa kucing yang ada tanda bulan sabit kat kepala dia. Selasa lepas, saya baru je terima DVD Sailormoon yang ditempah. Sangat teruja sebab dah lama carik DVD cite kartun 2. Dulu memang kipas susah mati dengan kartun ni. Sanggup bangun awal-awal pagi mengahadap TV semata-mata nak tgk Sailormoon.

Satu lagi kenangan yang x dapat dilupakan pasal Sailormoon ni, masa darjah 4 sy bergiat secara aktif dalam menjual pelekat Sailormoon. Hehehe. Satu pelekat RM 0.10 (murah jee) Selalu beli pelekat yang ada banyak2 dalam sekeping. Ada la 30 pelekat kot sekeping. Dan saya, dengan  penuh dedikasinya menjual satu pelekat RM 0.10. So, untung kasar RM 3.00. Untung bersih plak RM 2.00 (Bijak x bijak Farhana nih....) Tapi tu dulu, skang da tau hukum hakam dalam berniaga. Ikotkan saya dah markup 200% tu. Dasyat2 :P Dan pelanggan saya terdiri dari budak2 kelas la. Ada sorang mamat tu sy ingat lagi, nama dia Hafizi. Pagi2 lagi dah tanya "Ada bawak pelekat Sailormoon x?" :)

Memang banyak memori dgn cerita Sailormoon ni. Tu belum kira cite Ultraman Taro. Lagi xboleh blah :) N sekarang masa untuk mengimbau memori lama :) Sailormoon, here i comeee :) :) :)

*Zaman kanak-kanak memng super fun. Tak ada masalah negara yang perlu difikirkan...enjoy je memanjang*

14 comments:

  1. hehehe ckp psal sailormoon, teringat roomate masa kat UTM..dia pun Farhana gak..tp bukn u ^_^

    ReplyDelete
  2. Zuewairy:
    Itula business mind namanya :P

    Dahlia:
    Ye ke :)
    Dia pon minat Sailormoon gak ya...
    thumbs up la hiii~

    ReplyDelete
  3. bukan ku tak pernah berterus terang...bukan ku tak mempercayaimu tapi sebelum ku berganti rupa ingin aku menemuimu...ku kan bermandikan cahaya bulan yang cemerlang di malam cerah..telah lama ingin kurasakan ingin menolong..tiba2 keajaiban terjadi kekuatan muncul di diri.....

    lagu sailormoon yang telah di melayukan kalo tak silap..suka sailormoon jua

    ReplyDelete
  4. Dengan kuasa Allah!!
    matilah semua hantu!!hahhahaha

    ReplyDelete
  5. dengan kuasa bulan!!!!!!
    tiap bulan korank period!!


    >>_______<<


    larixxxxxxxxxx

    ReplyDelete
  6. Didi Nadhirah:
    Yeahhh...anda memang peminat Sailormoon yg tegar..
    siap hafal lagu versi BM lagi
    Cayalah...gimme 5 :)

    ARC:
    Erkkk....2 da memang pasti
    Tiada kuasa yang dapat menandingi kuasa Allah
    Mode insaf :)

    ReplyDelete
  7. Frodo Baggins:
    Komen apakah???
    out of topic d situ....

    ReplyDelete
  8. den duk ingat power lenges jer

    ReplyDelete
  9. my feveret gak dulu2 ni...sailor mars cun!

    ReplyDelete
  10. lama x tengok cerita tu..nk pinjam..boleh ka??eheheh..=)

    ReplyDelete
  11. Mr. Asian:
    ha..yg 2 pon den suko
    power rangers kuning :)

    Lonely in Gorgeous:
    Yeayyy...join da club :)

    ReplyDelete
  12. MerahItuJambu:
    Boleh2..
    tggu sy bis tgk dulu..
    sekeping rm5 (ada 3 cd)..
    sehari rm10..deal??? :P

    Sitie Bum Bum:
    Yeayyy..
    ramai gak minat Salormoon ni ya :)

    ReplyDelete

~Ekspresi Anda~