img { max-width: 100%; height: auto; width: auto\9; /* ie8 */ }

Wednesday, January 13, 2010

~Tekanan Lagi dan Lagi~

Salam.

Hye semua :)





Masih mampu tersenyum walaupun tekanan tgh melanda skrg. Entry masih gigih ditaip sebab dgn menaip, dapat juga ekspresskan apa yg sy rasa. Tu yg best ada blog kan.... :) So, tekanan sedikit sebanyak terbang ditiup angin sepoi2 bahasa.

Tekanan 1:
Sem ni sy boleh katakan sem yang paling berat dalam 8 sem yg sy tempuhi dgn penuh tabah. Kenapa? Sebab, assaignment yg xsudah2 plus berlambak malah boleh sy cakap bertimbun. Alhamdulillah, report LI da submit. So, krg sikit tekanan d situ. Tapi, mengenangkan assaignment yg menanti plus presentation yg bakal start mnggu depan, membuatkan sy xsenang duduk (duduk je xsenang, tapi kalo baring ok je hahaha). So, bila nak buat assaignment ni??? Itu yg kita xtau :P

Tekanan 2:
Setelah dikira2, sy dah buat pengeluaran duit sebanyak hampir RM800 dlam sebulan. Diulang, sebulan oke. Menggeletar tgn tekan kalkulator nak kira berapa duit yg sy da keluarkan dari bank. Betapa borosnya insan bernama Farhana ni. Kalau la Pn Baddatun tau, maunya beliau bersyarah xsudah. Belanjawan untuk 3 bulan 17 hari perlu disiapkan ASAP untk mengelakkan duit mengalir ke tempat yg xperlu.

Tekanan 3:
Bila baju dirasakan semakin kecil, sy terfikir..adakah baju tersebut mengalami rosotsaiz atau..........(tak sggup nak smbung ayt tu) Oh...sy perlu buat sesuatu. Tapi, nak bangun mninggalkan katil semata2 untuk berjogging dirasakan seperti satu benda yg paling sukar untuk dilakukan. Nak pulak, kalau cuaca sejuk je. Lagi la, pnjng tgn tarik selimut. So, adakah salah ibu yg mengandung kalau baju semakin 'mengecil'???

Huuu..kalo nak ikotkan, bnyk lagi 'tekanan2' nak taip ni. Tapi risau korang pulak yg tertekan baca entry yg panjang lebar xsudah2 ni. So, stop je la kat sini dulu. Erm...nak study ke...buat assaignment ya? Study..assaignment.. Study...assaignment...Okeh, sy pilih tidur. Fullstop :)

*Tekanan tu normal. Siapa yg xada tekanan tu, xnormal la jawabnya hee*

10 comments:

  1. xpe dik...berkorban utk berjaya

    ReplyDelete
  2. hehe,,,fana,,,
    nak t'gelak sy bace n3 fana,,, (bkn nak,,, tp da gelak pon,,, ampun,,, peace no war,,, heeee)
    yg stress 3 tu yg dok ingat ape yg fana ckp after klas adv.tax ari2,,, hehe,,, masih segar diingatanku,,,
    ape lg cik fana,,, jom la g joging,,, hehe
    kan taun baru ari2 kite rasmik' ngan joging,,
    jom trusk' niat e2,,, hehe,,,

    ReplyDelete
  3. O:
    Yeahh betul

    Shuhada:
    Hahahahahahaha (pnjg tu gelak)
    tetiba tergelak bila tringt peristwa after clz 2 kui3..
    tapi 2 berkenaan kaki...
    tu xdikira tekanan kottt hiii
    Okeh..semngat untuk jogging...
    yeahhh :)

    ReplyDelete
  4. ekspresikan kecekalan anda menghadapi tekanan. =) anda pasti boleh! (mmm tidur tetap enak walo tertekan, mcm nad dulu..hehe..tu perkara bese..boleh ilangkan tkanan sekejap. tp bila bgn & pk byk kije tak siap, btambah2 tekanan. aduhai!!)

    ReplyDelete
  5. bkn saje2 abskan duit..ibu nk cakap ape.pasal plajaran no prop..lau pasal lain tu dah kena sembelih trus dh..eheheh.xpela.sesekali ade tekanan dalam hidup baru laa cabaran namanya..tp lau selalo leh masuk wad sakit jiwa.huhuhu

    ReplyDelete
  6. BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

    WHEN: 23RD & 24th january 2010
    WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO
    HOW MUCH: RM500

    **CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
    **LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
    **GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
    **CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

    LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
    REGISTER LATEST BY 20TH JANUARY 2010 @ 9PM

    WWW.EYRARIZAL.COM
    0162128740
    FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

    ReplyDelete
  7. hehehehehe ~ tekanan ke-3 - sila minum jamu
    kekekekekekke. tekanan lain boleh dikawal


    >>____<<

    ReplyDelete
  8. Ned~Ya:
    Betolll..timetido mmng seronok..
    bila da bgun tekanan balik sebab keje xsiap2 hahaha

    MerahItuJambu:
    Ha..ibu sy memng xkesah kalo pasal pelajaran n makan. Habis la bnyk mana pon kalo pasal dua hal tu.
    Tapi, masalahnya, duit byk ke lain :P
    Uishhh..xde la hari2 tekanan..mmng harus masuk wad mcm 2 kui3~

    ReplyDelete
  9. Eyriqazz:
    Yup btoiii2..
    Tq :)

    Frodo Baggins:
    Hahahahahaha..xminat la jamu2 ni..
    jogging suda :P

    ReplyDelete

~Ekspresi Anda~