img { max-width: 100%; height: auto; width: auto\9; /* ie8 */ }

Monday, January 11, 2010

~Bosan Dgn Facebook...so what???~

Salam.




Erm...tertanya2 apa tujuan sy ada akaun FB. Mula-mula konon nak ikot trend. Org ada FB, nak jugak. Xmau kalah. Tapi, dah lama2, FB ni juz update status, reply komen, tag gambar. Dats it.

Bosan dgn FB???

Ya...sgtttt. Tak ada apa2 kebaikan pon yg sy dapat. Oh...ada. Tipu la kan xada langsung. Ramai member lama yg berkumpul kat FB, so tau la perkembngn semasa diorng. Da bertunang ke, kahwin ke, da dapat anak ke, sumenye bleh tau drp FB. Selain tu, FB ni jugak teman di kala boring. Tapi, lama2 ngadap FB pon, boring jugak.

Nak delete FB???

Oh..tidak. Tak dapat dinafikan, FB ni medium yg hubungkan sy dgn kwn2, especially bff yg jauh d mata tp dkt d hati :) Lg pon nak log in GengBlogger kena connect dgn FB. So, buat masa ni mmng tak terlintas la nak delete. Cuma, mngkin skrg ni, nak kurgkan penggunaan FB. Ramai kwn2 yg ckp sy ni pengguna FB tegar. Dan skrng, bergembiralah anda krn sy tidak lagi akan aktif menggunakan FB lepas ni (mcm geli je ayat haha).

Kalau ada yg nak ckp sy poyo, gedix, ngada-ngada sebab kononnya tak mau bukak FB slalu, silakan. Kita negara yg mengamalkan kebebasan bersuara. Suka hati la nak cakap apa pon. Yg penting, sy tau apa yg sy buat, dan niat sy ni xmempengaruhi kehidupan sesiapa pon. Peace no war :)

So, selamat berFB kpd anda, anda dan anda d luar sana :)

*Sy bahagia dgn blog sy :) *

8 comments:

  1. betul3~
    mule2 exited jer..
    lame2 bosan lak fb ni...
    tapi on je~haha...

    ReplyDelete
  2. Wah..pantas skali anda drop komen :)
    yup btol 2..
    skali skala oke la..
    lama2 ko hahaha

    ReplyDelete
  3. FB bagus untuk kita berkongsi cerita terkini.. Bosan ngan FB? Alaar simptom jangka masa pendek jer tuh.. :)

    ReplyDelete
  4. mcm ayt aku msg kt ko jer...cettt...
    sbb ade twitter..~

    ReplyDelete
  5. Amirul Faiz:
    Yup..mngkin after rest lama dr FB, excited 2 dtg balik kot :P

    MizzNazra:
    Ha3...
    Erm..apa la ada pd twitter...
    xbest mana pon...
    FB much better tha twitter

    ReplyDelete
  6. akak suka fb.. blog pun suka..

    ReplyDelete
  7. nape ak xbuhsan2 nh.
    pdhal 24/7 fB.
    heh~

    ReplyDelete
  8. Hazlin:
    He2...Dua2 suka la ni ya kak:)

    MiszIrdawaty:
    sebab ko pengguna Fb yg tegar hahahaha :P

    ReplyDelete

~Ekspresi Anda~