img { max-width: 100%; height: auto; width: auto\9; /* ie8 */ }

Sunday, January 24, 2010

~Perlukah Kita Memburukkan Antara Satu Sama Lain???~

Salam...

Esok (25.01), penamaan calon untuk MPP UKM akan dijalankan. Jadi, bermula esok sehingga hari mengundi nak tak nak kena la berhadapan dengan situasi 'perang' poster, banner dan fliers. Tu lah situasi selama 4 tahun sy kat UKM ni bila minggu mengundi bermula. Calon-calon dengan manifesto masing-masing. Ada yang menerjah dewan kuliah, ada yg bagi fliers, ada yg turun padang memperkenalkan diri; semua calon ada cara yg tesendiri untuk memenangi hati pengundi seperti sy ni.

Tapi, yg tak syoknya bila musim mengundi ni...masing-masing memburukkan antara satu sama lain. Bukan semua la. Certain calon. Sy menulis berdasarkan bukti yang ada. Bukan mengadakan sesuatu yg tidak ada. Berdosa wooo...

Ceritanya, masa balik dari meeting satu malam tu, sy tgk ada sekumpulan pelajar tgh dgr 'talk' mcm 2 la. Dalam hati sy..ow depa tgh atur strategi kot. Tapi, bila dgr diaorg bersorak sambil memburukkan pihak yg satu lagi, sy jadi tertanya2. Perlukah kita memburukkan satu2 pihak, untuk mencapai kehendak kita?

Pesan sy pada calon2, in case anda terbaca nukilan sy ni... Bersaing la secara sihat, barulah diberkati. Setiap apa yg kita buat, akan dipaparkan di 'sana' kelak. Matlamat takkan sekali-kali menghalalkan cara. Last but not least...Selamat Bertanding untuk semua calon. Pastikan bila dah terpilih, kena la tunaikan manifesto yg dicanang2kan tu. Peace no war :)




*Ni bukan entry berunsur politik yg tegar kan??? xpasal2 blog ni kena banned plak. Oh tidakkk... sekali lagi, peace no war :) *

15 comments:

  1. kat UM lagi hebat. kes pukul, bakar2 banner, pun ada time campus election.. rimas tol!

    ReplyDelete
  2. Fuyyooo..dasyat 2...
    election's week mmng merimaskan :P

    ReplyDelete
  3. mmm setiap tindakan mereka mencerminkan tahap kematangan mereka. nampak sgt! uiks.

    ReplyDelete
  4. biasa laa tu lumrah kehidupan..terutma kaum melayu sendri..masing2 ptt nye bersaing secara sihat..ni x menjatuhkan martabat org melyu je..huhu..tetiba plak emo..huhu.

    ReplyDelete
  5. Nad~Ya:
    Yess..ada point tersembunyi d situ :)

    MerahItuJambu:
    Bila bersaing scra sihat, confirm evrything wil runs smoothly...
    sy pon bila berdpn ngn situasi mlm 2, emo gak..
    biasala pompuan :P

    ReplyDelete
  6. hurm. panah jadi ajk dalam pilihanraya kampus. rimas gak.

    ReplyDelete
  7. Ouhhh. Ku kat kolej swasta yg kecik ni takde pn mende alah pilihan raya ni.. hik hik.. kalau ade pn ku tak penah tau, snyap2 jek depa wat.. ngeee..

    ReplyDelete
  8. huhu..betol2..klu dak2 1st year msti sume kene ugut..xley blah tol..padahal xde ape2 pon effect klu undi pihak yg lain pon..rase mcm same jek

    ReplyDelete
  9. Miss Lolly:
    Erm...pada yg penah jd jentera lagi parah..ke hulu ke hilir nak update berita..
    tgas mncabr :P

    Perempuan Itu:
    Satu hari nanti anda akan merasainya...jgn riso :P

    FarhanaDr:
    Eh, xkan xde kot...
    Buat snyap2 kot bak kata awak la :)

    ReplyDelete
  10. Areepo:
    Yup, yg slalu jd mangsa mesti la bdk 1st year....
    takot xdpt kolej, kononnya...hemmm

    Cik Epal:
    Lumrah kat U d masa election :)

    Zuewairy:
    Sgtttt xbaik

    ReplyDelete
  11. patutla politik kotor..kat universiti lagi dah main macamtu.....
    sape punca main macamni ej?adoilaaaaa

    lenkali snap je gmba yg maki2 tu ltk kt blog

    ReplyDelete
  12. ARC:
    Nak berkuasa pnya pasal, sanggup wat apa je..
    Da mmng terdidik dari zmn U 2 yg bwk sampai ke luar..
    hemm

    Woo..tempek kat blog tak brani la..
    xpasal2 kena banned :P

    ReplyDelete

~Ekspresi Anda~