img { max-width: 100%; height: auto; width: auto\9; /* ie8 */ }

Tuesday, April 13, 2010

~Opsss....A(H1N1) Datang Lagi~

Salam =)

Sebenarnya tak terlintas pon nak taip entry nih. Tapi baru je dapat update dari staronline via twitter pasal A(H1n1) ini. 

Apa yang saya baca daripada berita yang singkat itu adalah, seorang peguam berusia 42 tahun merupakan korban terbaru bagi virus yang tidak mengenal mangsa ini. Takziah kepada keluarga mangsa. Klik untuk berita

Image from google

Apa yang perlu kita buat sebagai langkah berjaga-jaga? Herm, back to basic. Kalau rasa demam, cepat2 pergi klinik yang berhampiran. Amalkan gaya hidup sihat. Minum air banyak-banyak. Dan, jangan menghampiri orang yang batuk atau selsema. Duduk rumah lagi bagus. Keluar bila perlu sahaja.

Kematian ni memang pasti. Cepat atau lambat je. Tapi, kita harus berdoa pada Allah moga kematian kita dipermudahkan dan bukan dengan cara yang mengerikan. Bila dah tiba giliran kita, takkan boleh dipercepatkan atau dilambatkan walau sesaat. Banyak2kan lah amalan sementara masih ada waktu ni. Okeh, cukup dulu tazkirah selingan untuk ingatan kita bersama =)

Readers sekalian, jaga diri dan pemakanan baik2 ya. Semoga kita semua dilindungi daripada virus A(H1N1) ini, ameen.

*Sekarang demam ringan pon xboleh anggap mudah dan boleh sembuh cepat*

10 comments:

  1. pakai topeng la apa lagi..haha

    ReplyDelete
  2. @embun d tg malam:
    Kan?mmng kena berjaga2

    @Azizuan:
    Tang 2 yg xbest..rimas!!!

    @Mr feckry:
    Hem..btolll..kna duduk dlm gua hehehe

    ReplyDelete
  3. basuh tangan sebelum makan..basuh tangan lepas kuar dr toilet..langkah2 bgi mengelak H1N1..

    huhuhu...harap2 kita semua dijauhkan..

    ReplyDelete
  4. Sedang sakit ketika ini.. Batuk dan selesema yg teruk.. Demam jek takde lagi.. Harap cepat2 sembuh.. Huhu..

    ReplyDelete
  5. risaukan..igtkan dh reda..rupanyee makin menjadi2..risau laa..dh laa bertemu org ramai setiap hari..adeh..

    ReplyDelete
  6. Salam sis,saya dah add link sis so di harap sis juga dapat membalas kunjungan amy..jemput la ke "teratak" amy yea..

    ReplyDelete
  7. ade azizuan..hahha..

    ReplyDelete

~Ekspresi Anda~