img { max-width: 100%; height: auto; width: auto\9; /* ie8 */ }

Sunday, April 25, 2010

~Berry Hitam~

Salam =)

Dah 3 hari tak update. Bukan sebab khusyuk study tapi sebab penyakit M melanda. So, xboleh nak buat apa la kan hehe. Nwy ini adalah entry yg ringkas [kot] sebab tgh mengisi masa. Bila lapar, semua benda xboleh buat kecuali update blog. Yeayyy. Okeh..kita pergi ke sari berita utama =)

Kebelakangan ni memang teruja tahap tinggi la dengan telefon Blackberry. Kalau ada kuasa beli, memang dah rembat satu. Tapi sebab masih belajar (mcm hebat sgt pulak sudent pakai BB padahal lecturer U pon kdg2 pakai hp biasa je), so cuba tabahkan diri untuk bersabar. Plus, baru je beli hp. Nak kena syarahan panjang lebar dgn 2 org big bosses kat rumah, try la =P

Apa yg best sgt dgn BB ni?
  • Nampak profesional. So, kalau kerja sbg bsnzwoman ke, auditor ke, pekerja bank ke, nampak stylo sikit.
  • Senang nak on9. Tu salah satu sebab yg memang begitu teruja nak pakai. Im twitter addict. So, kalau dpat tweet dgn BB mmng satu keseronokan [mcm agak samar motif di situ]
  • QWERTY keyboard yg nampak super awesome [padahal kat laptop pon sama je muahaha]
  • Banyak lagi yg best. nak tau, silalah rajinkan diri klik kat wiki ni oke =)

Blackberry....idamanku selalu (imej dari Google)

Dah kata minat, semua benda nampak cantik menarik da bomb. Cuba kalau xminat tu, xbest la, xcantik la, xcukup canggih la...macam2 alasannya [eh, ter emo di situ]. Okeh, readers sekalian, doakan sy dapat rembat sebijik BB ni ya. Tapi kena la tunggu kewangan stabil. Jangan nanti bak kata loghat perak "bior pape..ase bergaye" setelah di terjemahkan ke bahasa melayu yang proper berbunyi begini "biar miskin, asalkan bergaya" =). Jangan diamalkan ya kawan2. Ukur baju di badan sendiri. Bukan di badan orang lain, kalau xmuat macam mana???

*Tak panjang sgt kan entry ni..sedang2 aja hehe*

15 comments:

  1. Semalam pi jalan2 kat tesco, lalu satu kedai handphone.. Ade blueberry plak daa.. Hohohoho..

    ReplyDelete
  2. i teringin juga,,tapi bila try kwn i punya..agak tak sesuai..jari i besar sgt,..so kena beli i phone kot yg ok..tu pun kalau ader rezeki,..insyaallah

    ReplyDelete
  3. aku gne ipodtouch so leh online =P

    ReplyDelete
  4. @Si kenit:
    gimme 5 =)

    @FarhanaDr:
    Blueberry? Bukan nama buah ke 2..hehe
    Blueberry cheese cake..yummy
    =P

    ReplyDelete
  5. bukan idaman kamo saja..idaman ku jua..tapi bila nk bli je..pkr 2 kali nk bli sbb byk menda lagi nk bli..aduih..simpan duit2..ehehe

    ReplyDelete
  6. @embun d tgh malam:
    ow ye ke..hehe
    iphone pon oke gak
    smart

    @ARC:
    ipod touch no wonder la leh on9...

    ReplyDelete
  7. @merahitujambu:
    Tulah pasal..bnyk komitmen lain bila dah kerja ni..
    Harap2 impian kita termakbul kan...
    mintak la hantaran masa kawen nanti hehe

    ReplyDelete
  8. teringin gak nk beli....
    tp nt2 laa......kui3.....

    ReplyDelete
  9. huby pakai jugak BB,tp storm bukan yg ni..gedabak besaw..

    ReplyDelete
  10. skrin kecik ar..amek iphone HD la..puas ati sikit..haha

    ReplyDelete
  11. @Annisha:
    Mmng kena tggu dulu..
    bnyk sgt komitmen yg kena setel kan dulu =P

    @honey amour:
    Storm mmng besar..
    cantik gak 2...

    ReplyDelete
  12. @Azizuan:
    Jenis dlm gmbr 2 mmng kecik..Yang BB Storm agk bsar jgk skrin dia...
    But...iphone HD mmng cantik laaa...
    Kira masuk dlm list gak la nih...tgk mana yg dpt dulu =P

    ReplyDelete
  13. mula2 pakai mmg excited giler. lama2 dia jd bosan, mebi sbb akak dh tua kot, lol. tp akak doakan farhana dpt pakai fon ni very2 soon :)

    ReplyDelete
  14. @Kak Wawa:
    Oww..so sweet la kak, tlg doakan =)
    Tq....

    ReplyDelete

~Ekspresi Anda~