img { max-width: 100%; height: auto; width: auto\9; /* ie8 */ }

Wednesday, March 17, 2010

~Mari Mengenali Farhana (Edisi Tag)~

Salam semua =)

Now i wanna settle my 'debt'. Tag by Lynn my course mate =) Here we go.....
Entry ini panjang skit, so kalau ada makanan tepi lappy or pc adalah sgt bagus dn digalakkan =)

Da Rules:
Once you've been tagged, you are supposed to write a note with
23 random things, facts, habits, or goals about you.
At the end, choose 5 people to be tag!!

Gambar ni saje dok letak..nak bagi korang kenal..ni la Farhana =)

1) Nama penuh sy Farhana binti Abu Bakar (Siap ada binti d situ)
2) Dilahirkan pd 16 April 1987. So, pada yg baca entry ni sila la taip my birthday date in ur fon, diary or watever n make it s reminder ya =)
3) Bakal berumur 23 tahun (uish seriously baru sedar diri da meningkat usia n bnyk benda xsettle lagi. Keseraman tahap tinggi tu. Bukan yg biasa2) n bakal juga menamatkan pengajian hjng bulan 4 ni, InsyaAllah kalau xde aral melintang kan. Hrap2 semua berjalan lancar, ameen.
4) Seorang kakak yg sgt baik kepada satu2nya adik perempuan. Buktinya, bila satu ketika dulu adik sy jatuh..sy gelak guling2 sampai la mak sy jerit suruh sy angkat adik sy tu. Baik kan??? =P
5) Masa skolah rendah dn menengah rendah, sy seorg yg aktif dlm sukan olahraga (Lari 100m n 4X100m). Kiranya bintang harapan rumah sukan la sebab slalunya larian sy xpernah mengecewakan (Cukuppp..jgn riak). 
6) Seorng yg aktif dlm syarahan, deklamasi sajak, pantun, pidato dn forum remaja (Wakil skolah untk acara2 tersebut) dn plng manis bila team forum remaja berjaya ke peringkat negeri =). Tapi bila masuk matrik n U, sy da xaktif n juz bagi tumpuan pada kelab dn persatuan anak negeri hehe.
7) Sensitif person. Luar nampak brutal (kata sesetgh org la) tp dlm hati Allah je tau.hemmm. Kdg2 terlalu nak jaga hati kwn2 sampai hati sendiri tak terjaga. Xpe la, asalkan semua happy dgn apa yg mereka buat, so juz let them happy wof dat (Apa yg sy merepek ni hehehe)
8) Dulu tringin sgt nak jadi doc sbb dpt rawat org sakit n yg plng penting, doc2 lelaki mostly ensem2 =P Tp, sbb niat pn da xbtl (untk niat yg kedua), so skng cita2 tlh bertukar =P
9) Pernah berhadapan dgn masalah obesiti yg ringan (apakah???) ketika skola dulu. Mcm2 gelaran sy dpt. Ingt2 balik, blh gelak guling2 dibuatnya. N masa form 3 trus transform jd kurus smpai ada yg ingt sy amik pil n cucuk. LOL =P
10) Boleh menjadi org plg gila2 bila mood oke tapi dlm masa yg singkat blh jadi org yg plg senyap bila ter'sentap'. Diam lebih baik dr trus bertekak kan...=)
11) Sgt syngkan family smpai sanggup buat apa shj. Tukar course masa skola, tukar skola, tukar pilihan U masa isi borang on9...semua tu untk family sy. Apa la sgt pengorbanan yg sekecik 2 berbanding dgn pengorbnan2 yg sgt bsr yg tlh mereka berikan =/ 
12) Ratu air mata (gelaran dr ibu sy hehe).
13) Suka makan, tidur, on9 (Ya..aktiviti yg sgt sihat)
14) Peminat fanatik warna kuning dn kefanatikan ini disokong secara penuh oleh ibu sy, sbb kebanyakan baju raya, tshirt, cadar tilam semua dibelikan warna kuning..i luv u la ibu =)
15) Paras rupa yg mirip pd abah sy. Sbb sy anak abah =)
16) Blogger tegar n satu hari nanti nk jadi mcm Redmummy (wah..besar cita2 tu hehe)
17) Masih single (Ini bukan point untk promosi okeh) n msh mencari lelaki yg beriman, tak perlu kacak sgt nanti merana, n understanding...untuk dijadikan suami. (Eh, terbagi kriteria plak)
18) Tringin nak menyelam..bukan menyelam 5 minit dlm laut lepas tu naikkan kepala sbb xcukup nafas. Bukan..bukan...bukan. I mean, nak menyelam ke dasar laut n tgk batu karang, ikan2 n segala mcm hidupan dlm laut. Tapi, nak amik lesen menyelam ni mahal woooo. Nak menyelam pun bukan seringgit 2 blh lepas. Hemmm, one day hopefully.
19) Okeh...now tetiba rasa nak kurus. Harus mulakan program diet start esok =)
20) Peminat setia Fahrin Ahmad. Oh..dia sgt ensem, berkarisma dn xmalu untk menangis =P
21) Tak suka bila dipaksa. Bila dah ckp xsuka @ xnak dan yg seangkatan dgnnya, tlglah faham. 
22) Cepat kesian kat org especially org2 yg berumur tp still keje kat tempat panas. 
23) Harapan untk jangka masa pendek: Mau grad dgn cemerlang, gemilang & terbilang, dapat kerja cepat2 dan kurusssss =)

Okeh beres. Fuyyo banyak 2 yg dikongsikan. Tapi 2 baru 20% dari diri sy =) Bukan sewenang2nya nak tau rahsia org kan? Da nama pun rahsia, duk diam2 dlm hati dah la =)


Now..dis tag goes to...taraaaaaaaaaaaaa =)


1) Merahitujambu
2) Pearl ned~ya (sementara dia tgh cuti tu...kena la dera hehe)
3) Annisha Atiqah
4) Piqah
5) Nab


Buat ya...jgn xbuat =)
 

*Skali skala buat tag best gak....entry ketika kekeringan idea =

10 comments:

  1. 4) baiknya lah kakak nie ek..ekeke.

    5) Sama lah ngan saya...=)

    18) ohooo..best tu kalo dapat diving..tapi saya x de lesen lagi nak diving..berenang pun x reti..huhu..tp pernah snorkeling kat beberapa buah pulau kat Sabah..Manukan Island, Kapalai Island n Mabul Island..nie la hobi terbaru saya..memang best giler-giler-giler..excited n teruja sgt-sgt-sgt bila dapat menyaksikan dasar laut dengan mata kepala sendiri..best woo..Semporna Sabah banyak pulau2 yg cantk n bersih..serius..x nyesal dtg sni..heehhee..sempat lai aku promote cuti² Sabah..hahaha..1 day, saya pasti akan amik lesen diving..yeeppii..

    ReplyDelete
  2. aku dah 2taun xbuat tag hahahhahha sebab aku tau org xkan bace

    ReplyDelete
  3. kantoi dh pasal kamo..yeeaahhh..muka ikut ayah rupanyaa..sama laa kita..ehehe..

    aik??nama sy tersenarai ke??adeh..secepat mugkin akan dibuat..

    ReplyDelete
  4. muke saye ikot mak =P saya anak mak

    ReplyDelete
  5. rajin tul jawap tag...syabas...hehehe

    ReplyDelete
  6. Atie Abid:
    Wah..anda begitu alert dgn setiap kata dlm entry ni..
    terharu =)

    Bestnya g snorkeling...
    Jeles giler..
    one day farhana =)
    Bia sy sampai Sabah nanti blh la jd tour guide ya =)

    ReplyDelete
  7. ARC:
    Best la kdg2 buat tag ni...
    Mcm muka mak ya..
    Bagus..anak mak =)

    ReplyDelete
  8. merahitujambu:
    Ish tu bukan rahsia 2.....
    Rahsia tetap rahsia =)

    ReplyDelete
  9. ahmad:
    Sy mmng rajin..
    wohooo =)

    ReplyDelete
  10. entry atas ni sal emo xleh komen kew? huhuhuhu ... emo tu penting!! ngahahhaha


    >>____<<

    ReplyDelete

~Ekspresi Anda~